• Головна
  • Вдома у жителя Одеської області знайшли вибухові пристрої та боєприпаси, - ФОТО
10:49, 6 травня
Надійне джерело

Вдома у жителя Одеської області знайшли вибухові пристрої та боєприпаси, - ФОТО

Вдома у жителя Одеської області знайшли вибухові пристрої та боєприпаси, - ФОТО

Жителю Березівського району загрожує до семи років позбавлення волі за незаконне поводження з бойовими припасами. З дому чоловіка поліцейські вилучили арсенал вибухових пристроїв та боєприпасів. Правопорушнику повідомлено про підозру.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що 23-річний житель Знам’янської ОТГ вдома небезпечні предмети.

Під час обшуку поліцейські виявили декілька схованок у спальній кімнаті, на горищі будинку та під дахом господарського приміщення трьох корпусів ручних осколкових гранат із запалами, пострілу осколочної гранати, двох снарядів та майже тридцяти набоїв, які, за попереднім висновком фахівців, відносяться до категорії вибухових пристроїв та бойових припасів.

Вилучені предмети слідчі скерували на експертизу, а зловмисника затримали в процесуальному порядку.

"За наявності достатніх доказів ми під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили фігуранту про підозру у придбані, зберіганні бойових припасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. На час слідства суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. В ході подальшого досудового розслідування ми встановлюватимемо, звідки у чоловіка небезпечні предмети", - прокоментував начальник відділення поліції № 1 Березівського районного відділу поліції Павло Трофименко.

Також він нагадав, що, згідно з ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...