• Головна
  • Жителів Одещини позбавлять волі за сприяння перетину ухилянтів через державний кордон
13:18, 16 квітня
Надійне джерело

Жителів Одещини позбавлять волі за сприяння перетину ухилянтів через державний кордон

Жителів Одещини позбавлять волі за сприяння перетину ухилянтів через державний кордон

За доказами поліцейських суд ухвалив обвинувальний вирок двом жителям Подільського району, які сприяли ухилянтам у незаконному перетині державного кордону України.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Торік у листопаді правоохоронці викрили у спробі незаконного перетину державного кордону дванадцятьох чоловіків, які мали намір у будь-який спосіб уникнути військової служби за мобілізацією, та двох перевізників, які їм допомагали.

Як з’ясували поліцейські, один з водіїв попрохав товариша допомогти у перевезенні пасажирів від електропотягу до кордону, аргументуючи це браком місць у власній автівці та обіцянкою оплатити послуги. Вони зустріли пасажирів на різних станціях залізниці, а потім, оминаючи блокпости, повезли їх до обумовленого місця у прикордонній смузі. Там правопорушники мали скоординувати подальший самостійний перехід ухилянтів до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску. Оплата за послуги перевізників, яка варіювалася від 3,8 до 5 тисяч доларів, мала відбутися після успішного завершення оборудки. Втім, злочинний план зірвали правоохоронці.

Чоловікам висунули обвинувачення у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України. Обидва правопорушники отримали покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...